Tradycyjne podróżowanie jest teraz niemożliwe, ale przecież są piękne zdjęcia... Razem z Mariuszem Komendą zabieramy Was do Meksyku.
Ten wyjazd był dla Mariusza szczególny. Nie tylko ze względu na program, chociaż dotarcie do tego etapu było spełnieniem jego marzeń, ale z powodu niezwykłości tego miejsca. – Piękna przyroda i zabytki, wspaniali ludzie, atmosfera wiecznych wakacji… Tak będę wspominał to miejsce – mówi Mariusz Komenda. Chociaż Meksyk okazał się dla niego pechowy - odpadł, bo z powodu upału nie dokończył konkurencji, nie ma żalu do stacji.
Uczestnicy programu byli zakwaterowani w Tulum i tam kręcono kulinarne zmagania. Tulum położone jest na półwyspie Jukatan i słynie z położonych nieopodal ruin Miasta Majów. Ekipie udało się również odwiedzić Mexico Sity.
Mariusz podzielił się nie tylko zdjęciami ale również oryginalnym przepisem na guacamole. Nie jest to przepis świąteczny, ale skoro mamy teraz więcej czasu… :)
Guacamole:
2 szt. avocado
1 pęczek kolendry
1 limonka
2 pomidory
1 czerwona cebula
1 świeże chili serrano
Sól himalajska do smaku
Avocado rozdrobnić widelcem tak żeby zostały wyczuwalne kawałki, pomidory, cebulę, i chili serrano pokroić w drobną kostkę, z limonki wycisnąć sok, wszystkie składniki wymieszać. Podawać z tortilla chips. Smacznego!
eska
REKLAMA
REKLAMA