Do finałowej czternastki programu stacji TVN, po dogrywce, dostał się Mariusz Komenda, mieszkaniec Środy Śląskiej.
44 uczestników 8. edycji MasterChefa stanęło w kulinarne szranki na placu Szczepańskim w Krakowie. Zadaniem kucharzy-amatorów było przygotowanie dania z jednym z trzech głównych składników: cielęciny, krewetek lub ryby. Osiem najlepszych osób przeszło do kolejnego etapu programu. Pozostałe, w tym Mariusz Komenda, zmierzyły się ze sobą w dogrywce. Ich zadaniem był rozbiór kurczaka. Zawodnicy mieli na to 10 minut. Przez kolejne 45 minut przygotowywali dania z faszerowanym udkiem. Ostatecznie do finału zakwalifikował się między innymi średzianin.
W finałowym odcinku uczestnicy przeniosą się w czasie. Trafią do baru mlecznego rodem z PRL'u. Jakie czeka na nich zadanie? O tym dowiemy się w najbliższą niedzielę.
emka
REKLAMA
REKLAMA