Pierwsze gotowanie odbędzie się już 30 marca, a tematem przewodnim będzie danie z jajka.
W tym roku konkurs będzie składał się z czterech spotkań - gotowań. Pierwsze już 30 marca, kolejne 25 maja, później w lipcu i wrześniu. Gotowanie będzie odbywać się w soboty, w Specjalnym Ośrodku Szkolno–Wychowawczym w Środzie Śląskiej. Uczestnikami zabawy mogą być koła gospodyń wiejskich, lokalne organizacje, uczniowie klas gastronomicznych, a także grupy nieformalne. Zwycięzca każdego etapu otrzyma nagrodę w wysokości 1 tys. złotych oraz tytuł i dyplom „Najlepsze w Powiecie Średzkim”. - Zeszłorocznych uczestników prawdopodobnie nie trzeba będzie namawiać. Tym, którzy myślą nad udziałem powiemy, że to świetna zabawa, okazja do poznania innych kucharzy amatorów oraz pochwalenia się swoimi umiejętnościami i przepisami - mówią pracownicy wydziału promocji starostwa, odpowiedzialni za organizację konkursu.
Kartę zgłoszeniową można pobrać na stronie internetowej średzkiego starostwa.
SP
REKLAMA
REKLAMA