POWIAT ŚREDZKI
Echo Średzkie

Jastrzębianki i Jastrząb przygotowali najlepsze naleśniki w ostatnim etapie konkursu kulinarnego

Ostatni etap konkursu kulinarnego w Środzie Śląskiej fot.: es

Zobacz wszystkie zdjęcia w galerii

8 września odbyło się ostatnie spotkanie z cyklu powiatowego konkursu kulinarnego. 

Przez kilka miesięcy mogliśmy obserwować drużyny, które postanowiły sprawdzić się w konkursie kulinarnym. W poprzednich spotkaniach tematem były m.in. pierogi, ziemniaki, czy szarlotka.

W sobotni ranek kilka drużyn ponownie stawiło się w kuchni Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Środzie Śląskiej. Tym razem przygotowywali naleśniki. Każda z drużyn w inny sposób zinterpretowała ten temat. Były naleśniki na słodko i wytrawnie. Decyzją komisji konkursowej pierwsze miejsce przyznano Jastrzębiankom i Jastrzębiowi. Wyróżnienie otrzymała drużyna z Chomiąży oraz stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich z Konar.

Podsumowanie konkursu kulinarnego odbędzie się już w tę sobotę 22 września na gali konkursowej "Nasza wieś ma się czym pochwalić" w Damianowie.

em

REKLAMA