Po pierogach przyszedł czas na ugotowanie żurku. W najbliższą sobotę dziewięć drużyn przygotuje zupę. Dowiemy się, kto robi to najlepiej.
Konkurs odbędzie się w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Środzie Śląskiej. Gotowanie żurku zaplanowano na sobotę 17 marca. Początek godz. 10.00. O godz. 12 dania powinny trafić na stół komisji konkursowej, którą tworzą starosta Sebastian Burdzy, szef kuchni w hotelu Azyl w Kątach Wrocławskich Radosław Błaszczyk, redaktor naczelna Expressu-Miejskiego Anna Klimczuk-Malczewska, dyrektor SOSW Lidia Walerych oraz pracownicy średzkiego starostwa. Na twórców najlepszego żurku czeka tysiąc złotych i certyfikat. Komisja konkursowa może przyznać też wyróżnienia, lecz te są uznaniowe.
W sobotę tematem przewodnim będzie żurek. Do tej kategorii zgłosiło się dziewięć drużyn z całego powiatu. Typowo wielkanocną potrawę przygotowywać będą:
em
REKLAMA
REKLAMA