Drugą edycję MasterChef Junior wygrała Julia Cymbaluk z Wrocławia. Młoda kucharka przygotowała menu degustacyjne składające się z pięciu dań.
O tytuł MasterChefa juniora rywalizowały ze sobą 10-letnia Julia Cymbaluk z Wrocławia oraz 12-letnia Zosia Zaborowska z Zielonej Góry. Finałowy odcinek „MasterChefa Juniora” dostarczył nie tylko wielkich emocji, ale również niezapomnianych wrażeń. Młode kucharki przygotowały menu degustacyjne składające się z przystawki na zimno, na ciepło, dania głównego mięsnego, dania głównego rybnego oraz deseru. Na jego przygotowanie miały 2,5 godziny. Menu dziewczynek ocenili jurorzy Ania Starmach, Michel Moran oraz Mateusz Gessler.
Decyzją jury zwyciężyła Julka. W nagrodę otrzymała 15 tys. złotych, wycieczkę rodzinną o wartości 40 tys. złotych i statuetkę.
Julce serdecznie gratulujemy!
em
REKLAMA
REKLAMA