Nasza skrzynka meilowa zapełnia się przepisami od naszych czytelników. Dziś mamy dla was coś szybkiego, małego i niebiańsko pysznego. Sprawdziliśmy - muffiny są pyszne!
Tym razem mamy dla przepis na muffiny z karmelową czekoladą. Słodkość rozpływa się w ustach i jest idealnie słodka. Tym razem przepis sprawdziła nasza redakcyjna koleżanka. Próbowaliśmy, muffinka nie jest przesadnie słodka mimo takiej ilości czekolady. Polecamy ten przepis!
Składniki
W jednej misce wymieszaj wszystkie 'suche' składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, pokrojona w kosteczkę czekolada oraz sól). Masło rozpuść w rondelku i wymieszaj z mlekiem, jajkiem i esencją. Następnie szybko wymieszaj wszystkie składniki. Przełóż ciasto do foremek i piecz przez 20 min w nagrzanym do 190C piekarniku. Muffinki pieczemy ok 20 min. - do suchego patyczka.
My muffinki polaliśmy dodatkowo roztopioną czekoladą. Smacznego!
em
REKLAMA
REKLAMA