Już dziś, 11 września na wyremontowanym placu Nowy Targ ruszy Jarmark Produktów Świeżych. Na kilkunastu stoiskach będzie tam można kupić towary regionalne, takie jak: ryby, sery czy wędliny. Inicjatywna wrocławskich władz ma na celu pełne wykorzystanie przez mieszkańców nowo otwartego placu.
Uczestnicy wydarzenia będą mogli m.in. wziąć udział w warsztatach lepienia pierogów czy przypatrywać się gotowaniu 2 tys. litrów staropolskiego żuru. Na powierzchni ponad 160 metrów kw. zlokalizowane zostanie 18 stoisk, na których dostępne będą towary lokalnych producentów. Nie zabraknie tam dolnośląskich miodów, konfitur czy domowych wypieków.
Jarmark Produktów Świeżych będzie czynny do końca października, w każdą środę oraz czwartek. Regionalni producenci powrócą po zimie na plac Nowy Targ już w kwietniu przyszłego roku. W czasie przerwy pomiędzy kolejnymi edycjami jarmarku na placu będą organizowane wydarzenia kulturalne.
groszek / Express-miejski.pl
REKLAMA
REKLAMA