POWIAT ŚREDZKI
Echo Średzkie

Dekorowanie jaj wielkanocnych

Tradycyjne kraszanki przed gotowaniem z łupinami cebuli lub burakami pokrywało się woskiem, który po ostygnięciu zdrapywano, tworząc wzorek. Było to jednak pracochłonne. Sprawdziliśmy dwa przepisy zamieszczone w sieci na szybkie udekorowanie jajka.

2014-04-18 12:02:21 Przejdź do artykułu »

Przewijaj również klawiszami strzałek na klawiaturze Strzałki
Krok 1: przygotowanie składników: ugotowanych na twardo jajek, gumek recepturek, octu, wody, łyżki, barwnika

Krok 1: przygotowanie składników: ugotowanych na twardo jajek, gumek recepturek, octu, wody, łyżki, barwnika fot.: Express-Miejski.pl

Zdjęcie:
1 z 4

Następne
  • Krok 1: przygotowanie składników: ugotowanych na twardo jajek, gumek recepturek, octu, wody, łyżki, barwnika
  • Krok2: owinięte w gumkę recepturkę jajko wkładamy do barwnika
  • Krok 3: kiedy pierwsze jajko schnie, oklejamy taśmą klejącą drugie
  • Krok 4: z pierwszego można już zdjąć gumki - efekt, jak na zdjęciu. Zanim odkleimy taśmy z drugiego, należy chwilę zaczekać, aż barwnik wyschnie. Powodzenia!

foto_private_policy

REKLAMA


REKLAMA